Двозамкова блискавка - відмінний вибір застібки для верхнього одягу

Блискавка - найпопулярніша серед інших варіантів застібок - гудзиків, кнопок чи гачків. У гардеробі кожної сучасної людини неодмінно знайдуться одяг і взуття для всіх сезонів, різного призначення, із застібками-блискавками усіляких видів.

Верхній одяг часто буває не зі звичною однозамковою змійкою, а з двозамковою, яка розстібається з обох боків - верхнього та нижнього. Розглянемо докладніше, як обрати саме таку блискавку, і де її зазвичай застосовують.

Двозамкова блискавка: застосування

Двозамкова блискавка використовується для пошиття різних видів одягу, проте найчастіше її можна побачити:

  • на верхньому повсякденному одязі;
  • на одязі спеціального призначення;
  • на спортивному одязі.

Такі блискавки - роз'ємні, крім того, вони можуть різнитися між собою конструкцією ланок, закріплених на тасьмі, і, як наслідок, поділяються ще на двозамкові спіральні й тракторні блискавки.

Двозамкова спіральна блискавка виготовлена ​​зі скрученого в спіраль синтетичного волокна. Потім спіраль фіксується на тканинній основі блискавки таким чином, щоб під час застібання обидві частини зчіплювалися між собою в одне ціле, і блискавка закривалася, а частини виробу - з'єднувалися. Якщо спіраль міцна - то й сама блискавка прослужить довго та ефективно. Спіральні двозамкові блискавки найчастіше використовують для спортивного та різноманітного спеціального одягу.

Тракторна двозамкова блискавка відрізняється тим, що її зубчики мають особливу форму, а також на вигляд та за принципом зчеплення нагадують гусениці трактора. Такі зубці можуть бути виконані як із пластмаси, так і з металу. Тракторна двозамкова блискавка - міцна та надійна, тому її найчастіше встановлюють на верхньому одязі з цупких видів тканин.

Як обрати блискавку двозамкову?

Отже, як саме обрати двозамкову блискавку, щоб вона прослужила довго, без поломок чи ушкоджень? Купуючи блискавку, потрібно звертати увагу на такі важливі моменти:

  1. Надійність кріплення як верхніх, так і нижніх обмежувачів (для виключення вірогідності зісковзування бігунка із застібки в процесі руху під час розстібання/застібання одягу).
  2. Форма бігунка. Найкраще обирати слайдер-автомат, фіксуючий блискавку в закритому положенні, а також оберігаючий її від мимовільного розстібання. Найчастіше для двозамкових блискавок застосовуються замки з універсальним перекидним язичком.
  3. Ширина ланок. Що ширші ланки - то міцніша застібка. Разом з тим, важливим є також естетичний аспект, який потрібно враховувати. Для верхнього одягу оптимально використовувати двозамкові блискавки з шириною зубчиків 4 - 6 мм.

У наш час блискавки використовують не лише за прямим призначенням, але й у якості оригінального декору. Двозамкова блискавка - не виняток. Якщо такий декор відповідає стилю верхнього одягу - його можна сміливо застосовувати, особливо під час пошиття молодіжного одягу.

Поділитись в соцмережах: